Tall Ship Races

Båter er vakre. Det er noe med hele synet av en stor, flytende doning som kan ta pusten fra et menneske. Vi har seilet de syv hav i mange hundre år, men fortsatt kan man finne seg stående og måpe når man ser en vakker båt flyte sakte men målbevisst mot land.

Uansett om vi snakker seilbåt, cruiseskip, yacht, ubåt eller en katamaran, er det noe særegent med skip som fanger vår oppmerksomhet. Tall Ship Races er en verdenskjent, nærmest legendarisk regatta, altså båtrace, der deltagerne består av store, fabelaktige skip i alle farger. Det er seilskip som gjelder, de aller største av de.

Det er ikke viktig å vinne i Tall Ship Races, det er kun snakk om å være med. Om å dele gleden av menneskelig maritim historie med andre båtfrelste folk. Tall Ship Races sponses av ulike europeiske byer, med den meget viktige havnebyen Antwerpen som den mest kjente. Tall Ships Races var faktisk innom vår egne kjente havneby Bergen i fjor, i 2014.

Det var en fantastisk opplevelse med mange kjente skip og godt vær, en begivenhet som ble avsluttet med storslått fyrverkeri med tusenvis av glade mennesker som tilskuere. Når man står på brygga og ser flere titalls ubeskrivelig vakre seilskip sette seil for nordsjøen, er det som om hele verden står stille.