Skaff deg på WiFi på båten

De fleste av oss har WiFi i husene våre, selv om datanettet til smarttelefoner begynner å bli såpass raskt at det noen ganger fungerer bedre enn bredbåndslinja. Derfor har også drømmen om internett på båten blitt oppfylt for mange, ved at de kan komme seg opp på 4G – med mindre de er langt ut. Men er det noen fordeler med å ha egen WiFi på båten?

Tilkoblet båt

Grunnen til at du har WiFi i huset ditt er selvfølgelig fordi du kobler deg til på PC, TV, musikksystem, hvitevarer, printer osv. På båten har du forhåpentligvis ikke et nettilkoblet kjøleskap, men mange av tingene på listen er veldig fine å ha på båten. Spiller du casino på nett vil du kanskje ha valget mellom å spille på en bærbar eller et nettbrett, og ikke bare på mobilen. De siste seriene på Netflix ser bare ikke like bra ut på den lille skjermen.

Hvordan får du det til?

Den enkleste metoden er selvfølgelig å aktivere WiFi-funksjonen rett på smarttelefonen. Har du aldri prøvd den funksjonen før er det utrolig enkelt å finne fram til i innstillingene. Dermed fungerer smarttelefonen din som en liten WiFi-router, og du kan koble til opptil sju enheter, avhengig av hva slags mobil du har. Har du en større båt, og tilsvarende flere enheter, finnes det enkle alt-i-ett løsninger for bærbare routere med 4G og WiFi. Noen av disse er til og med batteridrevne, så du kan bruke det selv om du ikke har strømnett i båten! Du får ofte bedre datapakker på disse 4G-routerne enn det du har på telefonen!

Havnenett

Mange båtplasser har i dag et eget WiFi-nett du kan koble deg på når båten står til kai. Større havner og marinaer har som regel en egen tjeneste der du kjøper tilgang til internett, som kjent fra flyplasser, kjøpesentre, etc. I mindre havner kan det hende det er et gratis nett bare for de som allerede betaler (mye) for plassen sin.