Motorbåter

Når dampmotorer og bensinmotorer virkelig kom inn på markedet, fant man raskt en rekke bruksområder for dem. Tog og biler var selvsagt først i rekken, men med tiden begynte man også å feste motorer bak på diverse seilbåter og selv på de minste jollene – dette ble starten på historien til motorbåtene.

En motorbåt er enhver båt som ikke drives av en naturlig kraft. Her må ressurser til, som regel bensin, diesel eller damp. Der seilbåter og robåter var avhengige av vind og rå kraft, satte motorbåtene i gang en revolusjon som vi ser fruktene av den dagen i dag. Ingen storslåtte yachter som de aller rikeste elsker å få bygd for seg hadde eksistert, om de ikke hadde gigantiske, sterke motorer.

Vindkraft hadde aldri vært nok til å dra et cruiseskip fra land til land. Motorbåtene er nå å finne overalt, og med deres hjelp har vi fått mange goder å skryte av. Nå ser man store, dieseldrevne fiskebåter fange inn tonnevis med fisk. Man ser redningsbåter klare til å farte ut til sjøs for å redde enhver person som er i fare. Man ser cruiseskip, havnpoliti, små gummibåter med motor og en rekke andre fartøy overalt. Prisene på de minste motorbåtene er i tillegg såpass gunstige at alle og enhver kan unne seg en båt eller to.