Kjente båtfilmer

Båten har lenge vært et symbol på frihet, på grenseløse muligheter og en veldig særegnet livsstil. Derfor finnes det så mange ulike båtfilmer, altså filmer med fokus på båter, som alle har en lignende atmosfære. Den kjente klassikeren Waterworld med Kevin Costner hadde en vakker katamaran i fokus, mens Pirates of the Caribbean viser livet om bord på store piratskip.

Titanic er en legendarisk film som utspiller seg på et cruiseskip, mens The Perfect Storm tar plass på en liten fiskebåt. Båtfilmene tar oss med til ulike scenarioer, men de har alle noe til felles også. De viser en verden der alt kan forandre seg på en dag, der en viss atmosfære av usikkerhet blandes med sterke følelser og et endeløst hav av muligheter.

Vil man kjenne klaustrofobien fra en ubåt, er The Hunt for Red October med Sean Connery og Alec Baldwin i hovedrollene et godt valg. Det finnes så mange ulike filmer der ute som enten foregår om bord på eller rundt en båt at det er vanskelig å velge ut en favoritt. Man må nesten blande sin kjærlighet for båter med et annet tema, slik at opplevelsen blir komplett. Ser man etter filosofi, har man for eksempel den filmatiserte versjonen av Den gamle mannen og havet, den kjente boken fra Ernest Hemingway. Filmen The Old Man and the Sea kom ut i 1958 med Spencer Tracy i hovedrollen, en rolle han også vant en Oscar for.