Earth Race

Det finnes en rekke båtrace der ute, alle med sine spesielle regler og innviklede baner. For å kunne vise gode resultater, må man skape en båt som er perfekt tilpasset de lokale detaljene i landskapet og med tanke på været i området. Så hvordan lager man en båt som skal komme seg rundt jordkloden på raskest mulig tid?

Det er slik MY Ady Gil, bedre kjent som Earthrace, ble til. Dette er en såkalt trimaran, en båt med tre skrog som er forbundet via en stødig konstruksjon på midten. Earthrace er en utrolig rask båt over ett tusen hestekrefter som kan komme seg helt opp i seksti kilometer i timen, en fremragende prestasjon.

Earthrace satte ut på sin første ferd rundt jorden i 2007, men etter flere tekniske problemer bestemte man seg for å utsette jordomseilingen. Neste år var det duket og klart igjen, denne gang med alle mulige nyanser forutsett lenge før lanseringen. 2008 ble året da den aller første menneskelig skapte båten fullførte en jordomseiling på under to måneder. Det tok Earthrace kun 61 dager å seile rundt kloden vår, en rekord som lenge kommer til å bli stående. Utseendemessig er dette en vakker doning som nesten ser ut som noe utenomjordisk.